Puhelin: (03) 730 5470 , Fax: +358 3 730 5464
2020-4-17   Finnish flag to switch the language to Finnish   British flag to switch the language to English
 

Pulveriteräs seostettu ...

Pulveriteräs seostettu ...

Seostetut pulveriteräkset veitsiin, puukkoihin, teriin. Suuri valikoima erikoismateriaaleja ympäri maailmaa. Suoraan varastosta.

Pulveriterästen lujuus, kulumiskestävyys ja muut toivotut ominaisuudet ovat yleensä moninkertaiset muihin teräksiin verrattuna.
Näennäisen kalliista hinnasta poiketen niiden hinta-laatu -suhde on erittäin hyvä.
Perinteisesti valmistetuilla runsasseosteisilla teräksillä on taipumus metalliseoksen eriytymiseen jähmettymisen aikana. Jähmettymistä seuraavan valssauksen määrästä huolimatta massaan jää epäyhtenäisiä karbidiryhmiä valoksen mikrorakenteen jäänteinä.
Pulverimetallurgisesti valmistettu teräs puristetaan korkeassa paineessa hyvin pienistä jauhehiukkasista, joista jokaisessa on yhtenäinen rakennekoostumuus ja hienojakoiset karbidit jakautuvat tasaisesti. Koska itse jauhehiukkasissa ei tapahdu mitään seoksen eriytymistä, erottumista ei esiinny myöskään lopputuloksena olevassa yhtenäiseksi puristetussa kappaleessa. Hienojakoisten karbidien tasainen jakautuminen estää raekoon suurenemisen, jolloin myös lopputuloksen mikrorakenne on hienorakeista.

Terän terävyys on struktuuri-raekoon hienorakeisuudesta johtuen karkaisun jälkeen hiiliteräksen hienointa terävyyttä. Kulumiskestävyys on moninkertainen verrattuna hiiliteräkseen. Hieno raekoko parantaa myös sitkeyttä, (vähemmän lohkeamista) sekä myös hiottavuutta.

Elektronimikroskooppikuvia pulveriteräksen hienorakenteesta.

Näytetään kaikki 6 tulosta

Damasteel tuotteet

Zoom in Regular Zoom out

Teräsrenki on lomalla 25.6 - 1.7.2018. Tehdään taas kauppoja ensi viikolla. Kiitos!