Puhelin: (03) 730 5470
2024-6-15   Finnish flag to switch the language to Finnish   British flag to switch the language to English
 
tarkkuuskalibroitu

Kovuusmittaus HRC


Paikanvaraus

Kovuusmittaus

Teräsrengin kovuusmittaus -palvelu. Kalibroitu mittalaite, erityisesti koville puukonterä kovuuksille.
Akseleille, puukonterille jne.

Tuote - ProductLaatu-Grade∼Luokittelu ∼ClassificationHinta-Price

Tuotekuvaus

Mittaamme kappaleen kovuuden. Mittalaite on kalibroitu tarkaksi erityisesti korkeiden kovuuksien alueella. Kappaleen kovuus mitataan vähintään kahdesta vierekkäisestä kohdasta.

Tietoja ja vinkkejä

Mittauksessa painetaan timanttia metallin sisään. Tästä jää pieni piste näkymään kappaleeseen. Jos kappale/ terä on tarkoitettu myyntiin, on usea mittauspiste ulkonäön kannalta hankala.

Jos äärimmäiseen tarkkuuteen pyritään, pitäisi kappale saada täysin lappeelleen. Puukon terä on aina hieman vino, ja se voi olla kupera/ kovera. Luotettavampi tulos saadaan, kun kovuus mitataan näytepalasta, joka on samalla tavalla lämpökäsitelty kuin puukon terä. Näytepalan toinen etu on, että sitä ei ole välttämätöntä lähettää takaisin. Pyydettäessä se lähetetään takaisin.

Mitattavassa kappaleessa pitää varautua hiilikadon aiheuttamaan pinnan kovuuden muutokseen. Kun teräksen pintakerroksesta katoaa hiiltä, niin kappale näyttää mittauksessa pehmeämmältä kuin se todellisuudessa on. Hiilikadon vaikutuksen voi poistaa hiomalla kappaleesta pois vähintään 0.2 mm karkaisun jälkeen. Ei pidä hioa liikaa, koska teräs karkenee eri tavalla eri syvyydestä.

Mittaaminen puukon leikkuuterän vierestä ei aina onnistu. Ohuus, vinous, kovera hionta ym. vaikuttavat tulokseen. Noin 5 mm:n etäisyydellä leikkaavasta terästä tulokset alkavat olla luotettavia.

Kun kappaleita on useita, niihin kannattaa merkitä joku tunniste, esim. numero tai kirjain.

Lisätiedot

Tuote - yleisnimi

Palvelu

Hinnoitteluyksikkö

kpl

HUOM! Useimmat sivustolla olevat hinnat eivät ole ajan tasalla. Ajantasaisen hinnan halutusta tuotteesta saa tiedustelemalla asiaa puhelimitse.